خسارت های اقتصادی برجام و لزوم پاسخگویی دولت-راهبرد معاصر
حسین درودیان؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

خسارت های اقتصادی برجام و لزوم پاسخگویی دولت

حسین درودیان با انتقاد به عملکرد مدیریت اقتصادی و سیاسی دولت گفت: متاسفانه دولت آقای روحانی همه مسائل کشور حتی آب خوردن را به بحث برجام ربط داد! وابسته کردن و شرطی کردن اقتصاد به برجام خسارت سنگینی به اقتصاد کشور وارد کرد در حالی که هر چند موضوع تحریم دراقتصاد مهم است اما مهمتر از آن نحوه عملکرد و سیاست گذاری داخلی اقتصادی است که متاسفانه دولت اعتقاد چندانی به این موضوع ندارد.
حسین درودیان؛ تحلیلگر مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 06
کد خبر: ۷۹۸۰۲

خسارت های اقتصادی برجام و لزوم پاسخگویی دولت

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از معروف ترین شعارها و وعده های دولت چرخیدن همزمان سانتریفیوژها و چرخ اقتصاد و نان با برکتی بود که در دل سفره مردم باید می نشست، این شعار که هشت سال است اقتصاد و سیاست خارجی ما را همزمان درگیر کرده، تحقق آن از دید دولت و مردم متفاوت است، یعنی دولت و شخص رئیس جمهور معتقد به تحقق این وعده هستند اما مردم نظر دیگری نسبت به آنچه دولت بیان می کند دارند. حسین درودیان کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی به این پرسش ما پاسخ داده که آیا سخنان رئیس جمهور درباره چرخیدن همزمان چرخ سانترفیوژها و چرخ اقتصاد درست است؟

 

حسین درودیان؛ تحلیگر مسائل اقتصادی در گفت و گو با راهبرد معاصر با اشاره به سخنان آقای روحانی درخصوص چرخیدن توامان چرخ سانترفیوژها و چرخ اقتصاد گفت: آنچه توسط آقای روحانی به عنوان رئیس دولت درباره چرخیدن توامان چرخ اقتصاد و سانترفیوژها مطرح شده است نیازی به بررسی و توضیح و تحلیل ندارد چرا که با گفتگو با مردم و نگاهی به نرخ کالاها و خدمات مشخص می شود که آیا چرخ اقتصاد می چرخد یا به خوبی نمی چرخد؟!

 

وی دراین باره توضیح داد: از سوی دیگر بررسی خسارات مالی که آن هم موضوع اقتصادی است بر روی صنعت هسته ای، مبحث مهمی است اما چون یک کار کارشناسی است که از عهده و توان ما خارج است، کارشناسان دراین باره نمی توانند نظر بدهند که با انجام همه تعهدات هسته ای ما در برجام به لحاظ فنی درصنعت هسته‌ای و بازگشت به فعالیت های قبلی چقدر سرمایه گذاری نابود شد و صنعت هسته ای کشور تا چه میزانی خسارت دید؟

 

حسین درودیان مدرس دانشگاه تهران دراین باره خاطر نشان کرد: مشخصا اگر خسارت های اقتصادی و چرخیدن چرخ های اقتصادی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم، بسیار مشهود است که چرخ اقتصاد در هشت سال گذشته بخصوص در سه سال اخیر نچرخیده است. به عبارت دیگر رشد منفی اقتصادی در سه سال اخیر، تورم بالای ۳۰ درصدی نشان دهنده نچرخیدن چرخ اقتصاد است.

 

تحلیلگر مسائل اقتصادی دراین باره خاطر نشان کرد: در حقیقت بر اساس معیارهای مرسوم و متعارف سنجش عملکرد اقتصادی می تواا گف: سالهای ۹۷، ۹۸ و ۹۹ سخت‌ترین سال‌هایی است که اقتصاد ایران بعد از جنگ تحمیلی تا کنون تجربه کرده است. مردم در سه سال اخیر به شدت در تنگنای اقتصادی بوده اند و تولید ملی به دلیل افزایش تورم و قیمت دلار و سایر قیمت ها به شدت لطمه دیده است.

 

درودیان دراین باره توضیح داد: در واقع در دولت آقای روحانی نه تنها چرخ اقتصاد به خوبی نچرخیده، بلکه نسبت به دولتها و سال های قببلی چرخ اقتصاد ضعیف تر و آرام تر چرخیده است. آمارها و باور و احساس عمومی مردم از این موضوع حکایت دارد که حال اقتصاد ایران خوب نیست، هر چند آقای روحانی ادعا کند چرخ سانترفیوژها در کنار چرخ اقتصاد گردیده است.

 

حسین درودیان با انتقاد به عملکرد مدیریت اقتصادی و سیاسی دولت گفت: متاسفانه دولت آقای روحانی همه مسائل کشور حتی آب خوردن را به بحث برجام ربط داد! وابسته کردن و شرطی کردن اقتصاد به برجام خسارت سنگینی به اقتصاد کشور وارد کرد در حالی که هر چند موضوع تحریم در اقتصاد مهم است اما مهمتر از آن نحوه عملکرد و سیاست گذاری داخلی اقتصادی است که متاسفانه دولت اعتقاد چندانی به این موضوع ندارد.

 

استاد اقتصاد تصریح نمود: سیاست گذاری های پولی ، بانکی و ارزی، تخصیص ارزی مثل ارز 4200 تومانی یا دست کاری ها در نرخ ارز و بسیاری از سیاست ها و اقدامات اقتصادی مثل افزایش نرخ بنزین که به یک ماجرای اجتماعی و امنیتی تبدیل شد همه و همه نشان می دهد دولت توجهی به سیاست گذاری هایی که می تواند فاجعه بار باشد ندارد.

 

درودیان در پایان خاطر نشان کرد: با اینکه کاهش درآمدهای نفتی در اقتصاد وابسته به فروش نفت تاثیر گذار است، اما آنچه موجب نچرخیدن چرخ های اقتصاد کشور شده، تحریم و عدم فروش نفت نیست، کارشناسی های غلط در بدنه دولت و سیاست گذاری های ضعیف و غیر کارآمدی است که به هیچ وجه نمی توان تاثیرات آن را در تخریب تولید و بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی و رفاه مردم را کتمان کرد، لذا مقصر نچرخیدن چرخ اقتصاد مقامات اصلی دولت و خود سیاستگذاران هستند، نه تحریم ها.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده